Apple’ın donanım başarısı tartışılmaz. Bilgisayar sektörüyle az çok ilgisi olan herkes bu konuda bir yorum yapabilir. Bu yorumlar muhtemelen olumlu yönde olacaktır; çünkü Apple’ın bu konuda pek kusuru olduğunu söyleyemeyiz. Donanım konusundaki başarısı kadar yazılımda da oldukça iyi olduğu, programları kullanan kullanıcıların ortak görüşü. Kendi donanımları ile uyumlu çalışan yazılımların yanında başka işletim sistemi için olan sürümlerini de yayınlaması, bu yazılımın farklı platformlarda çok daha fazla kişi tarafından kullanılmasını sağlıyor.
Yazılım konusunda en çok tercih edilen ve akıllara ilk gelen uygulama tabii ki iTunes. Hem Mac hem de PC sürümleri oldukça fazla bilgisayar kullanıcısı tarafından tercih ediliyor. Bilgisayar kullanıcısı diyorum çünkü iPod kullanıcıları zaten iTunes kullanıyorlar ancak iPod sahibi olmadan da iTunes kullanan birçok bilgisayar kullanıcısı olduğu biliniyor. Bu kişiler bilgisayarlarında müzik dinleyebilecekleri harika bir “jukebox”a sahipler. iPod sahiplerinden tek farkları ise şarkılarını senkronize edememeleri…
Apple yakın bir zaman önce iTunes’un 7. sürümünü kullanıcıların hizmetine sundu ve birçok kullanıcı bu yeni sürüme terfi etti. Otomatik güncellemesi aktif olan kullanıcılar bu güncellemeyi yüklediler ve kullanıyorlar. Biz de bu yeni sürümü ilk yükleyenler arasındayız. Özellikle “cover flow” ismi verilen özelliği oldukça çok sevdik. Albüm kapakları ekrana geliyor ve fare tekerleğini kullanarak bu kapaklar yani albümler arasında geçiş yapıyorsunuz. Ancak iTunes Store üyeliği olmadan albüm kapaklarını alamıyor. Derginin ilerleyen sayfalarında yer alan iTunes 7 dosyasında bu albüm kapaklarını, üyeliğiniz olmasa bile nasıl edineceğiniz konusunda bilgiler veriyoruz. Ayrıca dergimizi yayına hazırlarken Apple IMC Türkiye’den bir sevindirici haber geldi. iTunes’un 7.0.2 sürümünün Türkçesini kullanıcılara sundu. http://getir.net/fhm adresinden indirebileceğiniz bu sürüm ile iTunes’unuz Türkçe oluyor. En son 6.0.5 sürümü Türkçe olarak karşımıza çıkmıştı ve o zamanlar tarih 15 Ağustos’u gösteriyordu. Aradan geçen süre içerisinde Apple yeni iTunes sürümlerini çıkarmıştı ancak biz Türkçesini maalesef kullanamadık. Ancak şimdi beğenimizi toplayan bu yeni sürümün bir de Türkçesinin karşımıza çıkması bizleri daha da sevindirdi.
Elinizde tuttuğunuz Aralık sayısının ilerleyen sayfalarında tek bir şarj ile 24 saat pil ömrü sunan ve çok daha parlak ekranlarıyla görenleri kendisine bir kez daha hayran bırakan ikinci nesil iPod nano’lar hakkında incelememizi bulabilirsiniz. Ayrıca 5. nesil (Late 2006 olarak adlandırılan) iPod’un incelemesi de inceleme sayfalarında yer alıyor. Bu yeni modelin yüzde 60’a varan ekran parlaklığı ise oldukça beğenimizi kazandı. Ayrıca yine inceleme sayfalarımızda yer alan ve geçen ay tanıtım toplantısı yapılan Acrobat 8 hakkında da detaylı bilgilere yer verdik. İki üç saniye gibi hızlı bir açılış süresine sahip olan programa, önceki sürümlerini kullananların “keşke şu da olsaydı” dediği birçok özellik eklenmiş görünüyor. Özellikle masaüstü yayıncılıkla uğraşanlar bu yeni sürümü çok daha beğenecekler.
Önümüzdeki ay Macworld Expo var ve eminiz ki sizler de bizler gibi oldukça heyecanlısınız. 2007’nin çok daha hareketli ve Apple ile dolu geçeceği aşikar.
“Türkçe iTunes’a merhaba” için 2 yanıt
süper
çok saol ins. çalışır